Friday, February 12, 2021

The Room (Fireproof games)

 Ως μεγάλος θαυμαστής των Bloodhound Gang, ο Mr. Hollics άκουγε ένα παλιό αλλά πολύ αγαπημένο τραγούδι, το "The roof is on fire", και συλλογιζόταν τις παλιές εποχές και τα disco party που χόρευε όταν ήταν νεότερος. Η Αρσινόη από την άλλη, ακόμα δεν έχει καταφέρει να μιλάει καλά Αγγλικά τόσα χρόνια δίπλα στον αξιολάτρευτο ντετέκτιβ, καθώς οι μυρμηγκοφάγοι σπάνια έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες: μπερδεύτηκε λοιπόν και με τη μουσούδα της αντί για "roof", έγραψε "room", αγοράζοντας το πρώτο αντικείμενο που της πρότεινε η google. Όλο χαρά και καμάρι πήγε το laptop στον Mr. Hollics ο οποίος μόλις είδε την αγορά της Αρσινόης σοβάρεψε, την κοίταξε με απορία, και προσπάθησε να καταλάβει τι είναι αυτό το "the room". 

Αμέσως κατάλαβε ότι η έκπληξη της Αρσινόης παρότι λανθασμένη δεν ήταν τελικά και τόσο κακή, καθώς πρόκειται για αινίγματα και παζλς. Κάθε επίπεδο του παιχνιδιού είναι ένα δωμάτιο με τους δικούς του μοναδικούς και παράλληλα έξυπνους γρίφους. Τα γραφικά, είναι τρισδιάστατα και πολύ όμορφα και προσεγμένα, ωστόσο αφήνουν μια ημιτελή αίσθηση παιχνιδιού. Ο χειρισμός με το ποντίκι ήταν σωστός, αλλά η έλλειψη της αφής ήταν αισθητή σε αρκετά σημεία. Αυτό το συναίσθημα δεν το έχει αισθανθεί με παρόμοια e-games και τον απογοήτευσε. Σίγουρα η σύγκριση της πραγματικής εμπειρίας που περιλαμβάνει το ψηλάφισμα και την αλληλεπίδραση με αληθινά αντικείμενα ή λουκέτα κάνει οποιοδήποτε e-game να υστερεί σε έναν βαθμό. Ωστόσο το συγκεκριμένο στήριζε το μεγαλύτερο μέρος των γρίφων του στο άνοιγμα κουτιών, πολλά από τα οποία χρειάζονταν "ψηλάφισμα" για την επίλυση των γρίφων και κάνοντας την έλλειψη αφής πιο έντονη. Σκέφτηκε ότι αν το παιχνίδι ήταν first-person ενδεχομένως η ψευδαίσθηση αυτή να έκανε λιγότερο εντονότερο αυτό το αίσθημα. Εναλλακτικά, εάν το παιχνίδι υποστήριζε κάποιο VR σετ (ανεβάζοντας φυσικά αρκετά το budget για το παίξιμό του) η όλη εμπειρία θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή. Τέλος, το παιχνίδι δεν είχε κάποια συγκεκριμένη πλοκή ή ιστορία όσον αφορά το "γιατί προσπαθούμε να αποδράσουμε από το δωμάτιο;" Αυτό είναι σίγουρα μέρος της μοναδικότητας του, αλλά ο Mr. Hollics σαν παλιός ντετέκτιβ είχε συνηθίσει να λύνει πάντα γρίφους με κάποιον απώτερο σκοπό, με αποτέλεσμα να μετριαστεί η ικανοποίησή του όταν τελείωνε κάποιο επίπεδο του παιχνιδιού.

Όταν ολοκλήρωσε το παιχνίδι, συνειδητοποίησε ότι το σαλέπι του είχε κρυώσει, αλλά είχε περάσει πολύ όμορφα και για λίγες ώρες ξέχασε την ιστορία του COVID-19. Μήπως υπάρχει "The Room 2;" σκέφτηκε...

  • Δυσκολία: ★★★☆☆☆
  • Πλοκή: -
  • Γραφικά: ★★★★★☆
  • Hints: ★★★★☆☆

  • Οβεροολ: ★★★★★☆


    Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι

    Εταιρεία: Fireproof games
    Γλώσσα: Αγγλικά
    Λινκ (στο site της εταιρείας): https://www.fireproofgames.com/games/the-room 

    Διαθέσιμο για Android, Iphone και υπολογιστή.

    Ο Mr. Hollics έπαιξε το παιχνίδι στα Αγγλικά, καθώς παρότι υποστηρίζονται και άλλες γλώσσες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έκδοση στην Ελληνική.