Tuesday, February 23, 2021

EXIT THE GAME: Ο νεκρός του Οριάν Εξπρές

 Ο Mr. Hollics μένοντας ικανοποιημένος με το "Ξεχασμένο νησί" έσπευσε να αγοράσει και δεύτερο παιχνίδι της σειράς EXIT. Το Οριάν Εξπρές τράβηξε αμέσως την προσοχή του καθώς του θύμισε την αγαπημένη του θεία την Αγκάθα και τον θρυλικό της ήρωα τον Πουαρό που τόσο θαύμαζε. Ωστόσο ξεκίνησε να παίζει το παιχνίδι με έναν κρυφό φόβο να μη συσχετίζεται με το ομώνυμο βιβλίο, καθώς το είχε φυσικά διαβάσει και μάλιστα χάρη στην αψεγάδιαστη μνήμη του θυμόταν πολύ καλά το τέλος. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Το μόνο που είχε "δανειστεί" το επιτραπέζιο από το βιβλίο ήταν το όνομα του τρένου στο οποίο εκτυλίσσονταν τα γεγονότα, αλλά η υπόλοιπη υπόθεση ήταν εντελώς ανεξάρτητη.

Η υπόθεση του συγκεκριμένου παιχνιδιού αποδείχτηκε μακράν καλύτερη από αυτήν του "Ξεχασμένου νησιού", ενώ ο Mr. Hollics εντυπωσιάστηκε από την όμορφη γραφιστική δουλειά του παιχνιδιού. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού με πολύ έξυπνο τρόπο κατάφεραν να κάνουν το επιτραπέζιο εντυπωσιακά ατμοσφαιρικό εμπλουτίζοντάς το με εικόνες. Οι γρίφοι ήταν άρτιοι και καλοστημένοι, ωστόσο όχι ιδιαίτερα δύσκολοι. Ο Mr. Hollics τελείωσε το παιχνίδι με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σίγουρα έθεσε υψηλά τον πήχη για τα επόμενα παιχνίδια!

  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Εκτιμώμενος χρόνος παρτίδας: 2 ώρες
  • Δυσκολία: ★★★★☆☆ 
  • Πλοκή: ★★★★★★
  • Αισθητική: ★★★★★★
  • Διασκέδαση: ★★★★★★

  • Οβεροολ: ★★★★★★


    Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι

    Εταιρεία (για την Ελληνική έκδοση): κάισσα 
    Λινκ παιχνιδιού (στο site της εταιρείας): https://kaissagames.com/b2c_gr/exit-o-nekros-toy-orian-expres.html

    Εταιρεία για την Αγγλική έκδοση: KOSMOS
    Λινκ Αγγλικής έκδοσης του παιχνιδιού (στο site της εταιρείας): https://www.kosmosgames.co.uk/games/exit-dead-man-on-the-orient-express/

    Εισαγωγικό βίντεο για την σειρά EXIT (στα αγγλικά): https://youtu.be/SU3cwjya4qo

    Ο Mr. Hollics έπαιξε την Ελληνική έκδοση του παιχνιδιού.