Friday, January 1, 2021

Tiny Room Stories: Town Mystery (Kiary games)

Ο Mr. Hollics είχε μελαγχολήσει μέσα στην καραντίνα, καθώς δε μπορούσε να επισκεφτεί τα αγαπημένα του δωμάτια απόδρασης, αλλά ούτε και να δει την αγαπημένη του ανιψούλα. Όντας παχουλός και αιωνόβιος είναι ανάμεσα σε αυτούς που πρέπει να φυλάγονται... Η Αρσινόη προσπαθώντας να του φτιάξει το κέφι, του πήρε δώρο ένα tablet για τα Χριστούγεννα και έπειτα κατέβασε το συγκεκριμένο παιχνίδι ελπίζοντας ότι θα του τραβήξει το ενδιαφέρον και θα δράσει έστω σαν υποκατάστατο των escape rooms. 

Ο Mr. Hollics αρχικά ήταν καχύποπτος, πιστεύοντας ότι δύσκολα ένα εικονικό παιχνίδι θα μπορούσε να εμπεριέχει τη μαγεία ενός δωματίου απόδρασης ή καλούς γρίφους. Η καχυποψία του αυξήθηκε μόλις είδε τα γραφικά του παιχνιδιού - ήταν το πιο άσχημο παιχνίδι που είχε δει ποτέ του! Μιας και είχε ωστόσο πολύ ελεύθερο χρόνο αποφάσισε να πειραματιστεί με την ελπίδα ότι ο λόγος που τα γραφικά ήταν τόσο απλοϊκά (και άσχημα) ήταν ότι η ομάδα που ανέπτυξε το παιχνίδι είχε επενδύσει περισσότερο στους γρίφους. 

Το παιχνίδι χωρίζεται σε 3 μέρη, το πρώτο μέρος είναι δωρεάν ενώ τα δύο επόμενα κοστίζουν περίπου 2.5 ευρώ. Η Αρσινόη που ξόδεψε όλο της το χαρτζιλίκι για την αγορά του tablet δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα δύο επιπλέον επίπεδα, οπότε ο Mr. Hollics ξεκίνησε με το πρώτο χωρίς να σκοπεύει να παίξει και τα άλλα δύο. Γενικά, οι προσδοκίες του ήταν χαμηλές. Πάραυτα, το παιχνίδι τον εξέπληξε ευχάριστα! Οι γρίφοι αποδείχτηκαν ιδιαίτερα έξυπνοι και καλοστημένοι, κάνοντας τον Mr. Hollics να αγοράσει τα 2 επόμενα επίπεδα χωρίς δεύτερη σκέψη. Από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού χαμογελούσε με ικανοποίηση πίσω από το παχύ μουστάκι του, καθώς όλοι οι γρίφοι έβγαζαν νόημα και αποτελούσαν ευχάριστες προκλήσεις ακόμη και για το έμπειρο μυαλό του. Δεν έμεινε ευχαριστημένος μόνο με δύο γρίφους σε ολόκληρο το παιχνίδι, που ήταν αμελητέο ποσοστό. Από την άλλη, η πλοκή του παιχνιδιού ήταν ικανοποιητική αλλά σίγουρα έχαιρε βελτίωσης. Ένα ακόμη αρνητικό του παιχνιδιού - ειδικά για παίχτες που δεν έχουν το μεγαλειώδες μυαλό του Mr. Hollics - ήταν ότι αντί για hints ο παίχτης παραπέμπεται να δει βιντεάκια με το walk-through του κάθε level. Αυτό είναι κουραστικό και επικίνδυνο να δει κάποιος και παραπάνω σπόιλερς καθώς είναι κρίμα να δίνεται κατευθείαν η λύση αντί να δίνεται απλά κάποια βοηθητική πληροφορία. Ευτυχώς ο Mr. Hollics δεν χρησιμοποίησε καθόλου τα hints, αλλιώς θα είχε δυσαρεστηθεί πολύ αν το ανακάλυπτε. 

Συνολικά, ο Mr. Hollics τερμάτισε το παιχνίδι με μεγάλο ενθουσιασμό και ελπίζοντας ότι οι δημιουργοί του θα βγάλουν και δεύτερο μέρος. Σε σύγκριση με τα δωμάτια απόδρασης που είχε επισκεφτεί στο παρελθόν, παρότι η εφαρμογή στερείται την ευχαρίστηση της αλληλεπίδρασης με πραγματικά υλικά (λουκέτα κλπ.), είναι στο ίδιο (ή και καλύτερο) επίπεδο με τα καλύτερα δομημένα escape rooms που έχει επισκεφτεί. Και δεδομένου ότι προσφέρει ευχαρίστηση διάρκειας μερικών ημερών (vs. 1-1.30 ώρας που διαρκεί ένα δωμάτιο απόδρασης) σίγουρα άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματά για την αγορά του!

  • Δυσκολία: ★★★★★☆
  • Πλοκή: ★★★★☆☆
  • Γραφικά: ★★☆☆☆☆
  • Hints: ★☆☆☆☆☆

  • Οβεροολ: ★★★★★★


    Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι

    Εταιρεία: Kiary games
    Γλώσσα: Αγγλικά
    Λινκ στο google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiarygames.tinyroom&hl=el&gl=US
    Διαθέσιμο για Android, τη στιγμή που γράφεται αυτή η κριτική δεν υποστηρίζεται για iPhone.